LINKS

AVONDREEKS HEDENDAAGSE DANS (geen ervaring vereist!)

bewegen, ontspannen, ademen en dansen

Een bewegingsreeks, stapsgewijs opgebouwd met aandacht voor adem. Je verwent je lichaam met zachte beweging op mooie muziek…

Ben je op zoek om je beter in je vel te voelen? Wil je graag meer flexibiliteit in je lichaam, een fitter gevoel? Meer bewust worden van je eigen lijf, je lichaam voelen? Of snak je naar rust, even alle aandacht aan je zelf in een aangenaam kader? Dan is deze avondreeks iets voor jou.

We starten met oefeningen die je hele lichaam in beweging brengen. Alle lichaamsdelen komen aan bod.

De dansfrase die we daarna leren is een korte aaneenschakeling van eenvoudige bewegingen. Je adem is de motor van je beweging. Het kan een hulpmiddel zijn om de beweging beter te begrijpen. En soms wint een beweging ook aan kracht door je adem expliciet te gebruiken. Het beeld van de adem, ‘uitdijen en krimpen’ kan ook helpen om je lichaam volledig te laten ‘ademen’ wat een wondermooi rustgevend effect geeft aan je beweging.

Eventueel volgt er nog een aanzet tot het spelen met de bewegingen of het creëren van een eigen beweging. Zo krijg je al doende inzicht in hoe je zelf een bewegingsreeks kan maken.

Deze bewegingsreeks is een vorm van meditatie. Door je focus te leggen op  je eigen lichaam, je adem, de aan te leren bewegingen, kan je de maalstroom aan gedachten in je hoofd stoppen. Doordat de soort van bewegingen heel gewoon zijn en van ‘alledag’, kan de les ook bestempeld worden als hedendaagse dans.

Welkom!

Praktisch

Data:           10 maandagen, Opgelet uitzonderlijke datareeks, ook les op paas- en pinkstermaandag: 1 - 22 - 29 april, 6 - 13 - 20 - 27 mei, 3 - 10 - 24 juni.

Uren:            van 18-19u30

Voor:            volwassenen, beginners

                        maximum 20 deelnemers

Locatie:       bij Ann en Tom in de Honsemsestraat 46 in Vertrijk

Begeleiding:         Ann Cailliau , Master in de Lichamelijke Opleiding, dansdocent en relaxatietherapeut (Open Mind, Lovendegem) met 20 jaar ervaring in lesgeven. (vnl vzw Wisper, Leuven). Ze gaf er Afrikaanse dans, jazzdans, hedendaagse dans: techniek en improvisatie, de basis van verschillende dansstijlen, relaxatie en lichaamswerk . In de zomer 2020 gaf ze na een pauze terug haar eerste dansstage.

 Kledij:          Kleren waar je je goed in voelt én je bewegingsvrijheid geven. Dat kan een losse broek en top, t-shirt, tuniek, kleedje (voor de dames) zijn. Katoenen of sportkousen zijn handig om te starten bij de opwarming, we dansen op blote voeten.

Meebrengen: je eigen waterfles, je eigen ontsmettingsmiddel als je dat noodzakelijk acht, de zaal wordt gepoetst en de ruimte verlucht

Kom als je kan te voet of met de fiets! Ecologie voorop! Kom je toch met de auto, parkeren kan op onze oprit of in onze straat aan de overkant op de parkeerstrook .

Kostprijs:

mogelijkheid om per sessie te betalen: €15 per les of €150 voor de hele reeks

Je kan cash betalen of storten op rekeningnummer met vermelding

 ‘je naam,  hedendaagse dans en datum van de sessie(s) die je volgt ‘

Tomacatchjoe        IBAN BE75 7512 0503 0051

 DANSANT STRETCHEN

een nieuwe (?) vorm van rekken, strekken en bewegen op muziek

Dansante oefeningen gaan naadloos over in stretching. Stretchen is je spieren uitnodigen om via de adem verder te rekken.  Verschillende poses zorgen ervoor dat je weer andere spieren rekt.

Muziek is mijn inspiratiebron, naast het in ere houden van mijn eigen tempel . In drie weken bouwen we aan een reeks van oefeningen die je in harmonie met de muziek uitvoert. Je wordt aangemoedigd om te luisteren naar je lichaam. Het gaat niet zozeer om grenzen verleggen, dat mag altijd, dan wel om het voelen. Wat heeft jouw lichaam vandaag nodig, waar voel jij je goed bij?  Je lichaam is je tempel. Hoe kan jij je tempel eren?

Breng je eigen matje mee, gedurende de les gebruik je je eigen 4 vierkante meter. 

Praktisch

Data:          10 maandagen, Opgelet uitzonderlijke datareeks, ook les op paas- en pinkstermaandag: 1 - 22 - 29 april, 6 - 13 - 20 - 27 mei, 3 - 10 - 24 juni.

Uren:            van 19u45-21u00

Voor:            volwassenen

maximum 20 deelnemers

Locatie:       bij Ann en Tom in de Honsemsestraat 46 in Vertrijk

Begeleiding:         Ann Cailliau , master in de Lichamelijke Opleiding, dansdocent en relaxatietherapeut (Open Mind) met 20 jaar ervaring in lesgeven. (vnl vzw Wisper). Ze gaf er Afrikaanse dans, jazzdans, hedendaagse dans: techniek en improvisatie, de basis van verschillende dansstijlen, relaxatie en lichaamswerk . In de zomer 2020 gaf ze na een pauze terug haar eerste dansstage.

Kledij:          Kleren waar je je goed in voelt én je bewegingsvrijheid geven. Dat kan een losse broek en top, t-shirt, tuniek, kleedje (voor de dames) zijn. Katoenen of sportkousen zijn handig om te starten bij de opwarming, we dansen op blote voeten.

Meebrengen: je eigen waterfles, je eigen ontsmettingsmiddel als je dat noodzakelijk acht, de zaal wordt gepoetst en de ruimte verlucht

Kom als je kan te voet of met de fiets! Ecologie voorop 

Kom je toch met de auto, parkeren kan op onze oprit of in onze straat aan de overkant op de parkeerstrook .

Kostprijs:  mogelijkheid om per sessie te betalen: €12,5/les of €125 voor de hele reeks

Je kan cash betalen of storten op rekeningnummer met vermelding

 ‘je naam, stretchen en datum van de sessie(s) die je volgt ‘

Tomacatchjoe       IBAN BE75 7512 0503 0051

DANSWANDELEN

(duur 1u30 tot 2u), We wandelen naar een open plek, en zetten verschillende lichaamsdelen in beweging op het ritme van onze stap. Op de open plek dansen we een bewegingszin, in connectie met elkaar en de natuur. De natuur nodigt uit tot korte improvisatie opdrachten. Op de terugweg is er tijd voor een losse babbel. Voorzie jezelf van goeie wandelschoenen en warme kledij.

3 soorten:

  • voor beginners (een eerste kennismaking met deze formule)
  • voor wie de avondreeks in het voorbije najaar volgde
  • voor gezinnen

Kostprijs:

  • Danswandeling voor 1 persoon €50 (individuele coaching)
  • Danswandeling voor 3 personen €15/pers
  • Danswandeling met je gezin (je bubbel) €50

Je kan een datum aanvragen om te gaan danswandelen (neem 2 weken tijd tussen de aanvraag en de wandeling). Stuur een mail naar cailliau.ann@telenet.be

Het uur is best net na de middag, maar ga je graag eens op een ander uur, dan kan ook dat bekeken worden.

Je kan cash betalen of storten op rekeningnummer met vermelding

 ‘je naam, danswandeling en datum ‘

Tomacatchjoe       IBAN BE75 7512 0503 0051

Tussen hemel en zand … een projectje dat eindigde in de zomer van 2021.
Doel was zoveel mogelijk mensen bereiken en aanmoedigen om te dansen ergens aan het water rond het thema dankbaarheid, hierbij verbinden met jezelf, de anderen en de natuur. Door de dansclip worden dansers zichtbaar gemaakt : amateurs , professionelen, van jong tot ouder….
Danswandelingen zijn heel dankbaar om mensen 'en passant' te prikkelen en enkele bewegingen te leren. Dit realiseerde ik op verschillende plaatsen in België. Verder zocht ik contact met oude bekenden … 'reconnecting' na een lange periode. Heerlijk is dat! Dit resulteerde in beelden van overzee: Italië, Australië, en New York. Dank je Barbel Cuppens, Bauke Hauben en Jill Sigman!
En bovenal dankjewel Ingeborg voor de inspiratie, je deed een vonkje ontvlammen op de Verschijningen in Merkem 🙂

Deze video werd gerealiseerd met de steun van Danspunt (danscode).

'Danser à Zee' 

Dansen aan de waterlijn. Zin om mee te doen? We stappen langs de waterlijn in het zand. Geleidelijk aan voegen we kleine bewegingen toe op de kadans van het stappen. Je beweging krijgt ‘muzikaliteit' , op de achtergrond ruisen de golven. Kleine bewegingstukjes komen tot leven. Impro’s worden ingebouwd. En natuurlijk de dankbaarheidsdans, die pluizen we nog eens helemaal uit. Misschien ontstaat er een nieuwe... Voel je je uitgenodigd? Kom dan af en draag ID en geld op je lijf 🙂 zodat je onbekommerd mee kan genieten!

 

Datum: nader te bepalen

Uur: start 15u00 

 

Verzamelplaats om 15u: aan de overzetboot, Visserskaai - Oosteroever

 

Kostprijs: 15€/persoon

 

Vervoer op eigen kosten