AGENDA

Een Weekendje Voelen !

Voelen, wat is dat eigenlijk, hoe doe je dat, wanneer weet je dat je iets voelt of aan het voelen bent, …? Waarom voel je of zou je voelen, …? Dit zijn een paar van de vele vragen die we onszelf zouden kunnen stellen omtrent het gegeven voelen.

Voelen kan je op verschillende niveaus, op verschillende manieren, telkens opnieuw vanuit een ander perspectief of met een andere focus, … Voelen doen we niet met ons hoofd. Maar waarmee dan wel, hoe kunnen we ons terug connecteren met het voelen? 

Dit zijn vragen waarmee we aan de slag gaan tijdens het voelweekend. 

(terug) Kunnen voelen of gebruik maken van het voelen heeft heel veel voordelen. Het kan ons de nodige informatie geven om goed voor onszelf te zorgen en ook de signalen van ons lichaam leren “horen” en respecteren. Dus: “Hoe gaat het met mij?”, is een vraag die je best regelmatig stelt.

We leven de dag van vandaag in een wereld vol prikkels. Het gevolg hiervan is dat we vaak snel gestresseerd zijn en nog moeilijk tot rust kunnen komen. We worden dus uitgedaagd en uitgenodigd om anders in het leven te staan. “Wat verlangen we dan?” De beste manier om hierachter te komen is om deze vraag niet alleen vanuit het hoofd te benaderen maar ook aan je lichaam te stellen.

Op welke manier kunnen we dus terug verbinden met ons lichaam, het hoofd een halt toe roepen, nieuwe patronen installeren en onderzoeken wat we op dat eigenste moment nodig hebben?

Hoe kunnen we, indien we dat zouden wensen, leren kiezen voor het maken van “een nieuwe beweging”?

Ons lichaam weet eigenlijk perfect wat het nodig heeft en het is dus van belang om terug te leren luisteren naar de signalen. In ons voelweekend krijg je handvaten mee om deze signalen terug te (h)erkennen zodat je kan voelen welke noden je lichaam heeft.

Daarnaast bieden we ook een kader aan, vanuit verschillende invalshoeken om tot een beter begrip te komen en inzichten te krijgen in wat voor jou persoonlijk het best kan werken. 

Het is dus één grote uitnodiging om samen te onderzoeken wat voor jou de ultieme manier is om weer volledig autonoom te gaan bewegen en te handelen in het leven.

Praktisch: 

Data:  

               1 en 2 juni '24

Uren:  elke dag van 10u tot 16u, we nemen een uur middagpauze, breng je eigen lunch mee.
Water, koffie en thee zijn inbegrepen.

Locatie:  “De Voelcoach” , Honsemsestraat 46 in Vertrijk (Boutersem)

Inschrijven: kan door een mail te sturen naar tom.mahieu@telenet.be
met de vermelding “een weekendje voelen” én je naam.
Je inschrijving is pas definitief na betaling.
De bijdrage, 275
 euro (per weekend), dient ten laatste drie dagen op voorhand gestort te zijn op rekeningnummer BE75 7512 0503 0051

Ervaring van een deelnemer:

"Een voelweekend bij Tom en Ann
is als herboren worden.
Mijn lichaam lijkt te zijn ontwaakt
uit een lange winterslaap.
Ik leerde opnieuw voelen, bewegen en zelfs dansen.
Het voelde als een warm en veilig nest
van waaruit ik opnieuw de wereld in mag vliegen!
 
Dankjewel Tom, dankjewel Ann!"
Katrien 

"Opstellingen"

“Wat leeft er momenteel in mij, wat houdt me bezig, waar loop ik tegenaan, ik kom steeds in situaties terecht die heel sterk op elkaar lijken, … ?!”

Herken je dit?

Opstellen is een manier om dynamieken in kaart te brengen waardoor we soms een heel andere kijk krijgen op situaties en tot andere inzichten kunnen komen.

Daarnaast bieden opstellingen ook de mogelijkheid om weer zuurstof te brengen in een situatie en kan je, door zelf een beweging te maken, soms verandering aanbrengen en bestaande patronen transformeren.

Zelf hou ik enorm van opstellingen omdat het een manier is om samen in co-creatie te gaan, het je uitnodigt en je opnieuw herinnert aan het feit dat je autonoom kan en mag bewegen in je leven.

Daarom wil ik jullie graag uitnodigen om mee “een veld” te komen zetten waarin we samen kunnen kijken en onderzoeken wat er zich op dat gegeven moment aandient. Ik werk dus niet met vooraf afgesproken vraagstellers maar ik kijk op het moment zelf welke vraag het meest rijp is en roept om opgesteld te worden.

Heb je ervaring met opstellingswerk, is het de eerste keer, wil je gewoon eens komen ervaren hoe opstellingen werken, …, voel je vrij, er moet niets en je kan al heel veel ervaren en meenemen door gewoon in de groep te komen zitten.

Iedereen is dus van harte WELKOM!

Praktische info:

Wanneer: zondag 15 september ‘24

Uren:  Van 10u tot 16:30u, je bent welkom vanaf 9:30u. We nemen een uur middagpauze, breng je eigen lunch mee.
Water, koffie en thee zijn inbegrepen.

Locatie:  “De Voelcoach” , Honsemsestraat 46 in Vertrijk (Boutersem)

Inschrijven: kan door een mail te sturen naar tom.mahieu@telenet.be
met de vermelding “een dag opstellen”.

De kostprijs is 90€ en kan je storten op rekeningnummer BE75 7512 0503 0051 of de dag zelf cash meebrengen.